Hondures: Les Ruïnes de Copan (02-03-2012)

Viatge llampec de cap de setmana...

En aquesta ocasió ús mostraré una de les ruïnes amb més esteles ben conservades de centreamericà. La idea va sortir tot un divendres a la nit on estàvem parlant de quin era el millor pla pel cap de setmana, després de no pensar-s’ho gaire va sortir una idea brillant, aquesta era la d’anar a visitar les ruïnes de Copan.

I dit hi fet el dissabte al mati vam sortir de San Salvador,. amb tota la calma i gaudint del viatge, on vam creua les fronteres El Salvador - Guatemala i després Guatemala – Hondures, recorrent un total de 5 o 6 hores ens fins arribar a un petit poblet anomenat Copan ruïnes. Lloc on vam fer nit i vam poder gaudir dels seus petits detalls com són: la seva placeta, la seva església i de molta molta tranquil·litat. Després d’una passejada de coneixença i sopar unes magnifiques baleades (plat típic hondureny) tot fent la digestió caminant pel poble de nit esperant a veure si havia valgut la pena el viatge.

El diumenge de bon de mati vam anar cap a la verdadera atracció que estàvem buscant que son les ruïnes Mayes que es troben a 10 minuts caminant des del poble. 


 
Un cop allà vam poder estar tot el mati caminant pel recinte fascinats per les ruïnes, tot i que no són enormes temples comparables com els de Palenque, si que tenen quelcom incomparable i són la multitud d’esteles ben conservades, uns relleus preciosos a tot detall. La veritat es que es un bon lloc arqueòlogic amb molts anys de historia registrats, contemplant sempre gravats amb diferents estats i vestimentes de l’últim governat 18 Conejo, que el lloc mantingui una gran conservació no es casualitat ja que va ser abandonat abans de que arribessin els espanyols, fet que va ajudar a la millor conservació dels gravats.

En definitiva una visita llampec que va valdre molt la pena i a més amb bona companyia així que millor que millor

Pd. Sento la brevetat de l’explicació però s’ha acumula la feina i en aquest cas confiaré amb que una imatge val més que mil paraules.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada