Chiapas Part II: Les ruïnes de Palenque (20-06-2011)


Després de tenir dos aproximacions a la cultura Maya en el Salvador, tocava visitar un gran temple d’aquesta cultura ja que les regions de Chiapas i la del Yucatan són zones que tenen un bon grapat de temples de la cultura Maya, així que és un lloc ideal per gaudir i aprendre d’aquesta fascinadora cultura.
Les ruïnes de Palenque (Chol como Otolum, o Terra de Cases Fortes) es creu que els Mayes la van fundar 100 a.C en el període Formatiu, com un poblat predominantment agricultors, afavorits pels nombrosos rius de la regió i per la frondosa selva que els envoltava. La població va créixer fins arribar a ser la capital de la regió de B’akaal, actualment la zona de Chiapas i Tabasco.
B’akaal va ser un centre important de la civilització Maya entre els segles V i IX, durant els quals alternar èpoques de gloria i de catàstrofe, de aliances i guerres. En més d’una ocasió va fer aliances amb Tikal (Temple Maya que es troba situat a Guatemala, una altra gran ciutat Maya de l’època).
Després d’aquesta petita introducció ús deixo amb les fotos...  

 





Un cop ja tenim les ruïnes vistes i revistes tocava agafar un bus de 5 hores per seguir la nostra ruta, tot i que ja estàvem una mica cansats de fer tants quilometres i els que ens quedaven encara, el que va fer que fos més dur del normal van ser les 3 pel·lícules seguides de Cantinflas... sense comentaris. 

En conec d'algun que hauria desfruita’t com un camell...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada