Chiapas Part I: San Cristóbal de las Casas, Agua Azul i Misol-Ha. (18-06-2011)

Hi ha llocs en aquesta vida que s’han de visitar i per a mi la regió de Chiapas  és una d’elles, es troba dins de l’estat federal de Mèxic, un país que per la seva dimensions és immens!.  Així que amb els pocs dies que disposava he intentat fer un recorregut d’allò més representatiu de la zona.

Començant així la meva visita per la ciutat colonial de San Cristóbal de las Casas, una dels primers emplaçaments colonials en la Amèrica continental. La ciutat es troba situada a 2.400 msnm, dins d’una vall on les temperatures són ben agradables i la seva vegetació de muntanya, fan que el seu entorn sigui d’allò més acollidor, a més per les seves característiques colonials fa que sigui un lloc molt turístic amb múltiples ofertes culturals i d’oci.

 



Des d’aquest punt vam començar la nostra ruta per aquesta regió, el primer lloc on ens vam desplaçar cap a la zona de Palenque una ciutat Maya amb la denominació de les més impressionants de la cultura Maya, per tant s’ha de veure no?. Però com que es troba a uns 250 km vam anar fent escales, amb el transport més popular de la zona el colectivo, perquè el viatge es fes més amè.
La primera parada que vam fer van ser a les cascades de Agua Azul, on el primer que t’impressionen són les seves aigues de color turquesa, producte de les sals carbonatades que porten dissoltes. La vegetació que les rodejar es del tipus selva de muntanya, exuberant, en algunes parts cobreix el riu. En fi una cascada difícil de descriure...

 

La segona parada va ser veure una altra cascada la de Misol-Ha, però aquesta era d’un estil completament diferent. Com a resultat de la precipitació del riu per un penya-segat de roca calcaria (composta de múltiples fòssils marins), es troba una magnifica cascada d’ aproximadament 30m d’altura, que al caure, forma una amplia gorga per banyar-se.     




Al finalitzar el dia ja estàvem a Palenque, disposats el dia següent a visitar les ruïnes Mayes...   


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada